Májová veselice - 29. 5. 2010

Přidáno: 5. června 2010

Sobota 29. 5. 2010 byl pro Spojiláky náročný den. Kromě oslav Dětského dne se v pátek konaly volby do Parlamentu ČR. Naši občané využili volebních dnů také pro odevzdání svých finančních darů obci Spojil na pomoc obci Ústí u Hranic, která byla postižena povodněmi. Mimo to uspořádali naši hasiči spojilský turnaj v nohejbalu.

Možná proto se zpočátku zdálo, že nikdo po tak aktivním dni nemá již náladu na večerní májovou veselici a že asi nikdo nedorazí, protože lavičky venku zely téměř prázdnotou. Postupně se však zaplňovaly, to jak se jednotliví voliči odpoutávali od televizních obrazovek, na kterých sledovali výsledky voleb. A protože celostátní výsledky dopadly ke spokojenosti, tak jak si většina občanů přála, byla společenská místnost kolem desáté večer plná a venku se začala místa také zaplňovat návštěvníky. Po celý večer k poslechu i tanci hrála hudba v podání DJ Fun OK.

Každý, kdo přišel, se dobře pobavil, zatančil si nebo alespoň prodiskutoval se sousedy politickou situaci. A že i v tuto pozdní hodinu mohlo vyhládnout, byl tady k dispozici gulášek nebo dršťková polévka.

Máj se jako obvykle tento večer nekácel, tuto zábavu nebo spíše práci přenechali Spojiláci obecním zaměstnancům, aby jej v následujícím týdnu pokáceli.