Vítání Nového roku - 1. 1. 2011

Přidáno: 5. ledna 2011

Letošní první leden nás tak trošku překvapil svým poměrně vlídným počasím, na tuto roční dobu dost neobvyklým. Teploty se pohybovaly okolo bodu mrazu, a tak jsme měli vcelku příjemné podmínky pro tradiční setkání občanů naší obce a přilehlého okolí u příležitosti vítání Nového roku.

Stejně jako v posledních letech program zahájila svým vystoupením dechová hudba Pernštejnka v čele s kapelníkem Vladimírem Černým a sólisty Lenkou Čejkovou a Josefem Vrbickým. Několik pěkných pomalejších i svižných skladeb rozehřálo přítomné účastníky na duši.

Stalo se již tradicí, že u příležitosti vítání Nového roku předává obec malý dárek nejstaršímu občanovi. V letošním roce je již podruhé nejstarším občanem paní Anna Tvrzová, která v listopadu 2010 oslavila své 90. narozeniny.

Vzhledem k jejímu věku a chladnému počasí jí dárek společně s kytičkou předal starosta obce Jan Křivka při osobní návštěvě v průběhu novoročního odpoledne. Pernštejnka jí ještě alespoň na dálku poslala malý hudební dárek.

Dalšími oceněnými byly dvě ženy, které neodmyslitelně patří k novodobé historii obce, dlouholeté členky zastupitelstva obce, paní Božena Melounová a paní Miroslava Čápová. Ocenění se jim dostalo za jejich dlouholetou činnost pro obec Spojil a její občany v souvislosti s ukončením jejich práce v zastupitelstvu obce. Věcné a květinové dárky jim předal starosta obce Jan Křivka a jako bonus jim Pernštejnka zahrála pěknou skladbu.

Po několika pěkných písničkách přednesl starosta obce Jan Křivka zdravici a novoroční přípitek, který byl zpečetěn perlivým mokem členy zastupitelstva obce a oceněnými kolegyněmi. Poté následovala státní hymna a velkolepý ohňostroj, z něhož se mnohým až tajil dech.

Na závěr můžeme říci, že oslava Nového roku se nám vydařila, ale nebylo by to možné bez podpory sponzorských firem, dechové hudby Pernštejnka a firmy Pyroservis, zajišťující ohňostroj. Všem za to patří naše upřímné poděkování.