Rozhlasové Posvícení - Návštěva Spojila - 27. 2. 2011

Přidáno: 5. března 2011

Už tři roky připravuje Český rozhlas Pardubice pořad rozhlasové Posvícení, ve kterém postupně navštěvuje jednotlivé obce Pardubického kraje. Každou neděli v pravé poledne se můžeme seznámit s životem, kulturou a tradicemi některé z vesniček či měst našeho kraje.

27. února 2011 v pravé poledne měli posluchači Českého rozhlasu Pardubice možnost se v hodinovém vysílání seznámit s obcí Spojil, která leží v těsném sousedství krajského města. Autor pořadu Lukáš Peška ve svém pořadu vyzpovídal jak řadové občany, tak i zástupce vedení obce.

Obyvatelé obce paní Helena Chválová a pan Miloš Kostelecký zavzpomínali jak na časy minulé, kdy naše vesnička patřila pod město Pardubice, tak na krátkou novodobou historii naší samostatnosti. Z pohledu běžného občana bylo hodnocení úrovně života v naší vesničce velmi pochvalné a uspokojivé, jednak co se týče vybavenosti obce, ale i co do kulturního a společenského života, protože vedení obce se věnuje jak dětem, tak i seniorům.

Zástupci obce - paní Miluše Telecká - místostarostka, Jan Křivka – starosta obce a ing. Boris Fukátko – předseda výboru stavebního a územně plánovacího - krátce seznámili posluchače s důvody osamostatnění obce, rozvojem, který po této události nastal, a současným životem našich obyvatel. Obec je kompletně vybavena veškerou infrastrukturou, ale neusíná na vavřínech a dál hodlá vylepšovat život našich občanů. Z úst všech zúčastněných zazněla nejen slova spokojenosti se současnou kvalitou společenského života v obci, ale i srovnání s tím, jak to vypadalo v dobách dřívějších.

O dalším zajímavém kousku života naší obce, který se odehrává v občanském sdružení Apolenka, které působí v areálu bývalého zemědělského družstva, jsme si mohli poslechnout v 15 hodin. Zástupkyně tohoto sdružení seznámila posluchače s významem hypoterapie pro nemocné děti a dalšími aktivitami tohoto zařízení.

Ke stažení