Vánoční turnaj ve stolním tenisu - 3. 12. 2011

Přidáno: 8. prosince 2011

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Jak je v naší obci již zažitou tradicí, uspořádal náš Sbor dobrovolných hasičů obce Spojil před vánočními svátky vánoční turnaj ve stolním tenisu, letos to byl již 6. ročník.

V sobotu 3. 12. 2011 se tedy od 8,00 hod. ráno sešli k prezenci všichni přihlášení účastníci ve sportovním areálu obce Spojil. V mužské kategorii to bylo celkem 12 hráčů a v dětské 3, do ženské kategorie se letos opět nikdo nepřihlásil. Herní systém byl takový, že byly rozlosovány tři základní skupiny v nichž hrál každý s každým a ve finálové skupině se pak utkali hráči s nejvyšším počtem vítězství ze skupin. Všechny zápasy byly hrány na 2 vítězné sety a pro všechny kategorie platilo, že každý set měl 11 míčků a podání se střídalo po dvou míčcích.

Poté co se všichni účastníci cvičně rozehráli, byly v 8,30 hodin zahájeny turnajové zápasy. V mužské kategorii se pravidelně se střídala utkání všech tří skupin a vládla zde příjemná sportovní atmosféra, poslední zápas z finálové skupiny pak ve 12,00 hodin ukončil mužskou část turnaje. Od 12,15 hodin následovala utkání v dětské kategorii, ktera vyvrcholila ve 13,00 hod.

Aby naši hráči byli při namáhavých výkonech dostatečně občerstveni, tak pro ně byl zdarma zajištěn stálý přísun nealkoholických nápojů a take jim naši klubovníčci Vlaďka s Michalem připravili chutný oběd.

Jelikož bylo dostatek času, tak si dospělí hráči zahráli i několik neformálních zápasů ve čtyřhře. Od 13,30 hodin proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů na medailových místech. Všichni obdrželi od našeho sboru krásné trofeje (poháry zlaté nebo stříbrné barvy) včetně diplomů a vítěz v mužské kategorii jako vždy ještě putovní pohár. Zajímavostí letošního ročníku bylo, že se na první místo v mužské kategorii opět probojoval dřívější dvojnásobný vítěz pan Zahálka.

Pořadí vítězů:

Mužská kategorie

  • 1. místo – Jan Zahálka
  • 2. místo – Zdeněk Barnet
  • 3. místo – Jan Volše

Dětská kategorie

  • 1. místo – Sabina Roztočilová
  • 2. místo – Petr Netušil
  • 3. místo – Jiří Netušil

Všem účastníkům turnaje se letošní ročník opět velmi líbil a užili si při něm pěkné sportovní dopoledne. Nezbývá než opět vyzvat všechny naše spojilské sportovce, aby stolní tenis pilně trénovali pro příští ročník a to nejlépe přímo v našem sportovním areálu ve Spojile.