Velikonoční floristika - 31. 3. 2012

Přidáno: 10. dubna 2012

Velikonoce je čas probouzejícího se jara. Letos si ale jaro zase pospíšilo a začalo nás svými paprsky zahřívat již v polovině března. Zato víkend před Velikonocemi se prudce ochladilo a apríl dodržel tradici svého názvu. I v sobotu 31. 3. 2012 bylo smutné studené ráno, ale v klubovně sportovního areálu to i přes venkovní psotu rozkvetlo všemi barvami. Příprava na velikonoční svátky se konala navzdory počasí. V klubovně, přesněji řečeno v altánu sportovního areálu se dopoledne na kurzu velikonoční floristiky sešlo kolem 20 dospělých a 7 dětí, aby společně a především za nezbytného přispění rad našich lektorek vytvořili výzdobu svých domácností. Jako již loňský vánoční kurz, tak i tento velikonoční byl posílen o účast našeho mužského pokolení a ani jejich výtvory si s výrobky našich hospodyněk nezadaly.

Po zhruba třech hodinách hledání inspirace, konzultací s lektorkami a okolními účastníky, a především usilovné práce se z hromad pestrobarevné směsi věnečků, květináčků, zeleně, vajíček, mašliček, peříček, kuřátek a jiných ozdůbek začaly na stolech objevovat překrásné velikonoční věnečky, kytice, košíčky a další ozdoby, které nám zkrášlí naše domácnosti a zpříjemní slavnostní velikonoční atmosféru. Ani studené počasí nám nedokáže pokazit náladu a určitě ji značně vylepší pohled na vyzdobené domy v celé naší obci.

Za toto zpříjemnění velikonočních svátků je třeba poděkovat paní Mirce Čápové, která dlouhou dobu před kurzem shání potřebný materiál a zajistí jeho zdárný průběh, a taktéž patří dík našim ochotným lektorkám paní Zorce Hrabáňové a Jitce Folbrechtové.