Turnaj trojic v nohejbalu u příležitosti oslav 20. výročí samostatnosti obce Spojil - 15. 9. 2012

Přidáno: 21. září 2012

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Naši spojilští sportovci, kteří mají v oblibě nohejbal, přemýšleli, jak tímto sportem ještě více zpestřit náš spojilský sportovní kalendář. Kromě jarního turnaje Memoriál MUDr. Petra Starého, kterého se účastní mužstva po dvojicích, se tedy dohodli, že by bylo dobré uspořádat ještě jeden turnaj na podzim, a to pro trojice hráčů. Obec Spojil jim v tom vyšla vstříc a společně se spojilskými dobrovolnými hasiči se ujali pořádání této akce. Všichni jsme se shodli, že to bude zároveň vhodný sportovní počin u příležitosti oslav 20. výročí samostatnosti obce Spojil.

Hrálo se na hřišti pana Doležala u jeho domu č.p. 84, kde je jak kvalitní kurt, tak i dostatečné zázemí pro hráče. Turnaj začal v 8,30 hodin ráno prezencí a losováním mužstev a od 9,00 hod. se začlo hrát. Celková účast byla 18 osob – tj. 6 mužstev po 3 hráčích. Hrálo se na 2 vítězné sety. Zápasy mužstev probíhaly jednoduchým systémem vzájemně každý s každým, takže celkem bylo odehráno 15 zápasů. Po celý den bylo příjemné počasí, lehce pod mrakem, což bylo ideální. Hráči se mohli osvěžit chlazenými nápoji a pochutnali si také na výborném gulášku od skvělého kuchaře Martina Čápa. Hráči dávali do zápasů všechno a publikum je hecovalo k větším výkonům. Zažili jsme napínavé okamžiky i humorné chvilky.

Po mnoha urputných bojích, kdy míč létal z jedné strany na druhou rychle jako střela a někdy se zase naopak přes síť jen tak tak líně překulil, byl tedy turnaj konečně dohrán. Ukázalo se, že zvítězila rozvaha a dlouholetá zkušenost. Nad týmy s leckdy o generaci mladšími hráči totiž nakonec vyhrálo mužstvo s nejvyšším věkovým průměrem přiléhavě nazvané Senioři, kteří dokázali s přehledem vyhrát všech 5 zápasů. Ve 14,30 hodin proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů, kteří obdrželi medaile a modrá potištěná trička s nápisem na památku tohoto turnaje. Nedílnou součástí vyhlášení vítězů byl i tradiční přípitek všech přítomných šampaňským. Poté ještě sportovci nějaký čas poseděli při družném hovoru a příjemné veselé zábavě.

Závěrem bychom touto cestou rádi poděkovali manželům Doležalovým za propůjčení sportoviště, poskytnutí zázemí pro sportovce a navození skvělé atmosféry v milém domáckém prostředí. Dále patří samozřejmě velký dík organizátorům v čele s Janem Volše za kvalitní přípravu a zdárný průběh turnaje.

A jak to tedy vše nakonec dopadlo?

  • 1. místo = mužstvo Senioři = Svatopluk Rozsypal, Petr Kremlička, Ladislav Čáp
  • 2. místo = mužstvo Nerváci = Jan Volše, Petr Pičman, Jan Hambalík
  • 3. místo = mužstvo Černý koně = Karel Ševeček, Petr Dvořák, Jakub Kremlička

Na dalších místech se pak umístila mužstva Junioři, Sojky a Dolíci.

Gratulujeme všem vítězům a věříme, že tento turnaj se stane nedílnou součástí pravidelných sportovních aktivit v naší obci.