Zájezd do Národního technického muzea - 10. 11. 2012

Přidáno: 25. listopadu 2012

Autor: Libor Kment

Jak se již také pomalu stává tradicí v naší obci, tak i letos byl pro naše občany připraven další zájezd za poznáním. A protože to stálo za to, tak mi nedá, než se s Vámi podělit o nevšední zážitek z návštěvy Národního technického muzea v Praze.

V sobotním slunném ránu 10. 11. 2012 jsme jako vždy načas odjížděli směrem na Prahu. V autobuse vládla sousedská atmosféra v sestavě padesáti Spojiláků. Pro sladkou jízdu dostal každý hrst bonbonů. "Jsou skvělé", pochvaloval si Pavel Vondra a posílal dál své veselé historky. A tak cesta rychle ubíhala a po krátké zastávce před Prahou jsme se vyhoupli na Letnou, kde jsme autobus odstavili na parkoviště. Plni očekávání jsme hned zamířili směrem k Národnímu technickému muzeu.

Muzeum je nově otevřené po rozsáhlé rekonstrukce a jeho expozice jsou členěny na jednotlivé tematické úseky, jako je doprava, astronomie, architektura, tiskařství a fotografický atelier.

Mezi ojedinělou expozici v Evropě patří výlet do historie domácí techniky. Tato expozice mapuje vývoj domácích spotřebičů od poloviny 19. století až do současnosti. Takže se zde může každý návštěvník na vlastní oči přesvědčit a seznámit s tím, na čem vařily naše babičky, čím se holili dědečkové a jak se za sto let změnila třeba pračka.

Při prozkoumávání všech koutů muzea nám čas utekl jako voda a nastal čas odjezdu směrem k domovu. Nejen vzhledem k potěšení a poučení, které vzniklo z návštěvy Národního technického muzea, ale také vzhledem ke skvělé sousedské náladě, je potřeba vyslovit poděkování všem účastníkům úspěšného zájezdu a také uznání a poděkování našemu panu řidiči, který nás celý den bezpečně vozil.