Novoroční Spojilské bruslení - 1. 1. 2019

Autor: Dana Štěpánková

1. ledna 2019 se konalo historicky první Novoroční spojilské bruslení ve velké hale Multifunkční Areny v Pardubicích.

Akci připravilo vedení obce společně s komisí pro občanské záležitosti, kulturu a sport.

Zájem o akci byl k radosti pořadatelů neočekávaně velký, zabruslit si přijelo více než sto šedesát Spojiláků, napříč všemi věkovými kategoriemi.

Účastníkům byl k dispozici i autobus, ale většina bruslařů se do nedalekého města dopravila vlastními auty.

Pro zpestření bruslení byl připraven zajímavý program, fotografování účastníků a zároveň promítání fotek na Jumbotronu – LED kostce nad ledem

Fotografie si mohou účastníci stáhnou z internetu.

Překvapením byl Mike James, reprezentační hokejový brankář z Austrálie, na kterého si mohly děti i dospělí zastřílet a tak si vyzkoušet, jaké to je dát gól brankáři v plné zbroji. Tato atrakce zaujala i nejednoho tatínka, kteří své úspěchy i neúspěchy navzájem sdíleli.

Naši nejmenší trénovali první krůčky na ledě za pomoci zapůjčených hrazdiček, větší děti a někteří dospěláci si zařádili na ledě s hokejkami na vyhrazené části ledu.

Bruslilo se od 16:00 do 17:30 hodin a spokojení a příjemně unavení účastníci se vraceli cca v 17:45 hodin směr Spojil. Někteří zamířili rovnou domů, někteří naopak do restaurace ve Sportovním areálu, kde bylo od 17.30 hodin paní Hartmanovou připraveno malé občerstvení v rámci „Novoročního sousedského posezení“.

Příchozí si popovídali se svými sousedy, občerstvili se a popřáli si vzájemně vše nejlepší do nového roku 2019.

Fotky z bruslení

Video z bruslení