XVIII. Reprezentační ples svazku obcí Loučná 2018 - 9. 2. 2018

Přidáno: 13. března 2018

Autor: KM

I přes stoupající chřipkovou epidemii se dne 9. února 2018 konal Reprezentační ples svazku obcí Loučná. Jako na hostitele tentokráte padl los na Býšť. Pro zájemce o plesový rej přijel do Spojilu obrovský autobus, že jsme si po nástupu připadali jako na cestě do nějaké zahraniční destinace na dovolenou. Tento náš dopravce postupně objel další obce mikroregionu a sesbíral zde další tanečníky, takže jsme do Býště dorazili prakticky téměř v plném obsazení.

Stejně jako na Spojilském plese jsme byli mile přivítáni, dámy obdržely kytičku, v tomto případě kvetoucí primulku, a pak již nic nebránilo zasednutí k přidělenému stolu. Původní informace, že nás bude na plese hrstka, to kvůli řádící chřipce, se nevyplnily, a i když ne do posledního místečka, bylo plno. Kapela, dá-li se tak uskupení muzikantů a zpěváků nazvat, byla skupina ALIBI, skupina, která si pro své produkce vytvořila téměř digitální ráj. Počtem členů malá, výkonem obrovská, a zvláště úchvatný byl jejich pěvecký výkon. V jednu chvíli jsem měl pocit, že je na pódiu skutečná Věra Špinarová. Doporučuji navštívit jejich stránky na webu.

Tanec, doprovodný program, tombola, to je kolorit většiny plesů, a pak samozřejmě také možnost zajít s přáteli "na kapku" nebo si v klidu sednout a popovídat u sklenice s bílou pěnou. Všechno by na takové akci mělo mít patřičnou úroveň. To vše v Býšti bylo. Na co jsme však byli hodně zvědaví, to je jejich restaurace, o které některé osoby téměř básní. Pohyb, i když ne zrovna na zdravém vzduchu, malinko unaví a ozve se hlad. Tak jsme se vypravili za gáblíkem. A musíme přiznat, že pověst, která v současnosti o jejich kuchyni koluje, je naprostá pravda. Chuťově sladěné a žaludku přiměřené množství pokrmu s patřičným designovým provedením dle hesla "jíme i očima" nemělo chybu. A při placení jsme byli překvapeni nepřemrštěnou cenou. Jak sami v Býšti hlásají: "vysoká kvalita za přiměřenou cenu". Budete-li mít cestu kolem, nezaváhejte se zastavit na dobré jídlo. Vřele doporučuji.

Všechno však má svůj konec. Udeřila druhá hodina ranní a kapela se s námi rozloučila. Nezbývalo než dopít, vyzvednout si svršky v šatně a uvelebit se opět v autobusu pro zpáteční cestu. Jó, jó, …. budeme-li živí a zdraví a bude-li i příští rok příležitost, nezapomeneme se zúčastnit dalšího plesu mikroregionu.