Rozsvícení vánočního stromu - 25. 11. 2017

Přidáno: 9. prosince 2017

Čas vánoční je plný lásky, vůní, ale také plný záře a světel. Jak se stalo tradicí i naši náves, ale nejen ji, ale i ostatní ulice, jsme zkrášlili krásnou světelnou výzdobou. První rozsvícení vánočního stromu se letos konalo již 25. listopadu. Počasí však nepřipomínalo blížící se Vánoce, protože lehce mrholilo a bylo chladno, prostě takové "psí počasí". Nálada návštěvníků, kterých se postupně sešlo více jak 200, byla veselá a hřejivá, a k zahřátí ještě přispívalo teplé občerstvení v podobě svařeného vína a teplé hrušky. Pro mlsné jazýčky tu byla nabídka zdobených perníčků napečených místními ženami.

Celá obec byla hned od počátku zhasnuta, jen pro účinkující bylo zajištěno malé osvětlení. Vše vypuklo již od 17. hodiny, kdy si mohli příchozí návštěvníci při tomto setkání sousedsky či přátelsky popovídat. V půl šesté nám čekání na rozsvícení zpříjemnilo vystoupení dětského souboru ZŠ Studánka podvedením paní učitelky Mirky Thomas a za klavírního doprovodu paní učitelky Karolíny Kuhnové. Přítomní posluchači byli sérií vánočních písniček a básniček přímo nadšeni, protože zpěv a recitace v podání žáků 3. třídy byly velmi kouzelné.

Následně starosta obce popřál všem přítomným krásné Vánoce, pak jsme si ještě zazpívali jednu písničku společně s dětmi a při tom pomalu zhasla všechna světla. Nastala naprostá tma a zraky všech se obrátily směrem k jihu, kde na louce naproti kapličce vytryskly paprsky krátkého ohňostroje. Po kratičkém temném okamžiku se celá náves rozzářila záplavou vánočních světel. Děti však nejvíce lákal barevný vánoční stromeček, protože to už je známka, že Vánoce jsou za dveřmi. Svůj zářící kabát však dostala i Lípa Svobody, platany na návsi, stejně tak kaplička a nově jsme mohli obdivovat světelnou rampouchovou výzdobu na okraji střechy budovy obecního úřadu.