Kurz vánoční floristiky - 25. 11. 2017

Přidáno: 9. prosince 2017

Po sobotě 25. listopadu sice ještě nenásledovala první adventní neděle, ale přesto se u nás již konal kurz vánoční floristiky. Proč tak brzy? se ptaly některé místní ženy. To proto, že na sobotní večer bylo naplánováno první rozsvícení vánočního stromu na návsi a další vánoční výzdoby v obci. Ani naše hospodyňky se tedy nechtěly opozdit s vánoční výzdobou svých obydlí a v hojném počtu se dostavily do klubovny sportovního areálu, aby se pustily do výroby vánočních dekorací.

Celkem se v tuto sobotu v altánu sportovního areálu sešlo 22 žen a 10 dětí. Prostor byl tedy zaplněn do posledního místa. Ze stolů plných hromad a hromádek zeleně, krabiček s korálky, svíček, třpytek, barevných kuliček, hvězdiček, skořápek z oříšků, šišek a mnoha dalších přírodních i umělých dekoračních prvků vše postupně mizelo a na stolech se pod rukama šikovných žen a dětí objevovaly krásné věnečky, misky nebo svícny.

Letos je v kurzu barva bílá, ale kromě této jsme na stolech v tělocvičně mohli obdivovat i věnečky laděné do lila, do fialova, v barvě oranžové, modré či stříbrné, a samozřejmě červené a zlaté. Rok od roku se umění účastnic kurzu zdokonaluje, a tak jsme zde mohli vidět skutečné skvosty vánočních dekorací.

Jako každý rok se o přípravu tohoto kurzu postarala paní Mirka Čápová a lektorkou a žádanou poradkyní byla paní Jitka Folbrechtová.