Kostěnický pětiboj - 17. 6. 2017

Přidáno: 13. srpna 2017

Autor: Petra Prokůpková

Začátkem června byl můj manžel požádán, aby reprezentoval naši obec v tak zvaném "Kostěnickém pětiboji". Protože mne zajímalo, co je to za akci, rozhodla jsem se pasovat do role "nehrajícího kapitána" a jet svého manžela i své kamarády podpořit.

A co to vlastně tenhle Pětiboj je? Jedná se o tradiční sportovně-zábavné klání Svazku obcí Loučná, při kterém zástupci jednotlivých obcí spolu zápolí v pěti velmi různorodých a netradičních sportovních, dovednostních či vědomostních disciplínách.

Ten letošní ročník se konal 17. června v Kostěnicích, proto "Kostěnický pětiboj", a i přes nepřízeň počasí se ho zúčastnilo celkem 10 týmů z obcí Kostěnice, Moravany, Slepotice, Dašice, Chvojenec, Časy, Rokytno a poprvé také Spojil, který reprezentovali pan Luboš Prokůpek, manželé Mirka a Láďa Čápovi a také Radka a Zdeněk Nedvědovi. A byl to tvrdý a nelítostný boj, obzvlášť první disciplína zorbing fotbal. Po něm pak následovala společná chůze družstva na chodících prknech, vinařský test spojený se slepou degustací, přemisťování vody pomocí koštýřů a nakonec velká bojová hra. Za podpory několika dalších našich sousedů se nám podařilo obsadit celkově sedmé místo.

O zábavu se postarala a zároveň jako předseda poroty zde vystoupila Anife Vyskočilová. O stravu a ceny pro soutěžící se postaral pan Bujnoch a kolektiv místních nadšenců, kteří soutěžícím uvařili a upekli vybrané lahůdky.

Letošní Pětiboj se nesl hlavně v charitativním duchu. Celý výtěžek byl věnován na zakoupení čističky vzduchu pro vážně nemocnou Vanessku.