Nohejbal dvojic - Memoriál MUDr. Petra Starého - 3. 6. 2017

Přidáno: 13. srpna 2017

Autor: Jan Volše

Nohejbalový turnaj dvojic, 7. ročník Memoriálu MUDr. Petra Starého se konal v sobotu 3. 6. 2017. Opět a jako vždy na víceúčelovém hřišti u Doležalových. V 8.30 proběhla prezence, v 8.45 losování, seznámení s pravidly a systémem turnaje a v 9.00 bylo zahájeno první utkání. Turnaje se zúčastnilo 16 mužů. Již pohled na seznam účastníků napovídal, že se bude jednat o turnaj s nejvyšší úrovní v sedmileté historii. Po skončení turnaje tomu skutečně odpovídala předvedená hra všech hráčů.

Hráli jsme systémem dvě skupiny po čtyřech dvojicích. Ve skupinách tzv. každý s každým. Následovala nadstavba (play off), do které byly dvojice nasazeny dle pořadí v základních skupinách.

Během dopoledních zápasů jsme měli vzácnou návštěvu. Přijel pan Radim Fukátko, otec jednoho z účastníků Borise Fukátka. Svému synkovi přijel na kole z Pardubic ve svých 85 letech :-) držet palce a zároveň pozdravil všechny účastníky. Velice jsme jeho návštěvu ocenili.

K bezproblémovému průběhu turnaje přispěli a zároveň musím poděkovat manželům Ministrovým, kteří opět nezištně přehazovali zpět na kurt zakopnuté míče ze svého pozemku. Pokud nemohli osobně vracet míče, zajistili nám speciální přístup. Ministrovi děkuji.

Po odehrání zápasů v nadstavbové části postoupili do finále dvojice Honza Hambalík s Petrem Dvořákem a Robert Krupař s Honzou Volšem. Finálové utkání bylo velice vyrovnané, o čemž svědčí výsledek 2:1 pro dvojici Krupař, Volše.

O 3. místo se utkali dvojice Pavel Roztočil s Láďou Čápem a Míša Rozsypal s Honzou Doležalem. Utkání skončilo vítězstvím dvojice Rozsypal, Čáp v poměru 2:0.

Konečné pořadí na prvních čtyřech místech:

  • 1. Krupař, Volše
  • 2. Hambalík Jan, Dvořák
  • 3. Rozsypal, Čáp
  • 4. Rozsypal Míša, Doležal Jan

Další dvojice, které se zúčastnili turnaje (dvojice nejsou uváděny dle pořadí):

  • Kremlička Petr, Doležal Dolík
  • Štěpánek Jan, Kremlička Martin
  • Fukátko Boris, Doležal Pepa
  • Hambalík Lukáš, Kremlička Jakub

Při vyhlašování výsledků turnaje obdržela vítězná dvojice putovní pohár a dvojice na prvních třech místech diplomy a speciální ceny z "dílny" manželů Nedvědových. Poprvé v historii turnaje byla vyhlášena cena Fair Play. Tu zaslouženě získal Lukáš Hambalík za přiznání svého špatného úderu a za včasný příchod :-) - všichni účastníci velice rychle pochopili.

Závěrem děkuji Doležalovým za pronájem kurtu, obci Spojil za finanční podporu akce a Nedvědovým za ceny pro vítěze.

Sportu zdar!