Vítání léta - 24. 6. 2016

Přidáno: 23. července 2016

Autor: Božena Melounová

Léto se tento rok dostavilo od 21. června přímo ukázkově. Sluníčko pálilo již od rána, teplota se šplhala každý den o kousek výše, až dosáhla v pátek 24. června vrcholu, tj. 36 stupňů Celsia.

Stejně jako v loňském roce jsme i letos naplánovali na tento pátek, tedy na 24. června Vítání léta ve sportovním areálu. Celé organizace se ochotně ujala Mirka Čápová společně se svým bratrem Jardou Zárubou. Událost měla být pojata jako sportovně zábavný podvečer, ale vzhledem k tomu, že venku panovalo neskutečné vedro, většina příchozích se věnovala spíše konzumaci nápojů a povídání se sousedy. Až s přibývajícím časem a postupným poklesem teploty se začalo hřiště zaplňovat návštěvníky, které zajímaly nové sportovní hry. Postupně se několik družstev vystřídalo u Poloballu, což představovalo házení dvou kuliček spojených šňůrkou na jakýsi žebříček a dle zachycení kuliček na dané příčce se počítaly body. Zajímavá soutěž byla také Disk golf, ale nejvíce zábavy hlavně dětem přineslo projíždění se na Pedalu - zajímavé šlapadlo na kolečkách. Svůj díl sportování a legrace přineslo i chození na chůdách a kuželky. Především děti využily možnosti nechat si namalovat od paní Bakešové obrázkové ozdoby na obličej, ruku nebo jinam, a tak se na chvíli proměnily v Batmanna, vílu či jinou pohádkovou postavu.

Při sportování vyhládne a k tomu výborně posloužila grilovaná krůta, která se nad ohněm otáčela celé odpoledne a jejíž vůni málokdo odolal. Pivo, vínko a především skvělá nálada, jak při sportování, tak i při povídání, doplněná dobrou reprodukovanou hudbou DJ Honzy Kosteleckého, to vše zde vytvořilo krásnou a příjemnou atmosféru letního podvečera, který se protáhl až do nočních hodin.